ACTIVITEITEN


UITGEVOERDE ACTIVITEITEN

Derde plaats Buurzaamheids-prijs!


9 januari 2017


Sinds 2014 reikt gemeente Buren de Buurzaamheidsprijs uit aan een initiatief dat bijdraagt aan de participatie en leefbaarheid op de terreinen van zorg, welzijn, vrije tijd, sport, cultuur en veiligheid in de gemeente.


Ontzettend trots zijn we dat we de derde plaats van de Buurzaamheidsprijs 2016 in de wacht hebben gesleept! Dank aan iedereen, die dit mogelijk heeft gemaakt!

Bollen cadeau!


Tot grote verrassing werd er een doos met 1000 bloembollen bezorgd. Deze waren afkomstig van Harm Iterson van de Gemeente Buren. Hij had deze bollen gewonnen met een prijsvraag en ze vervolgens geschonken aan de Stichting.


Omdat het weer nog erg zacht was voor de tijd van het jaar, besloot de werkgroep ze nog deze maand te poten. Een geweldig cadeau.

Op de markt in Beusichem in de perkjes bij de bomen voor de kerk en in Zoelmond rondom de bomen op het Plein zullen ze in het voorjaar een vrolijk aanblik bieden.


December 2016


Plantjes/stekjesmarkt op de Markt in Beusichem tijdens Burendag


Bloemrijk Beusichem Zoelmond spaart geld om nog meer hanging-baskets te kunnen kopen en vullen. Voor dat doel houden we zaterdag 24 september van 10-13.30u een markt, waarvan de opbrengsten voor het bloemrijker maken van onze dorpen wordt gebruikt.

We verkopen plantjes/stekjes en ook potten e.d., die door de inwoners worden aangeleverd.

Eerste 6 bloembakken opgehangen in Zoelmond en Beusichem10 september 2016

Gezamenlijk zaaien tijdens NLDoet11 maart 2016

GEPLANDE ACTIVITEITEN

Flyer Bloemrijk voor NLDoet6 maart 2016

Bloemendorp - jaarlijks terugkerende wedstrijd tussen de dorpen van de gemeente Buren


De Fransen hebben het al jaren geleden bedacht, het Bloemendorp. Nu willen we de gemeente Buren verleiden om onze dorpen op deze manier aantrekkelijker te maken.
Guerilla gardening


Dat een buurt leefbaarder wordt als er meer groen komt, hoeft geen bewijs. Ieder weldenkend mens weet dat. Een buurt met veel bomen, bloemen en planten, en dan liefst nog goed verzorgd, is veel aangenamer dan alleen stenen. Je voelt je gewoon lekkerder in een groene buurt. Dat doen we klein en op verrassende plekken.

Meer hanging baskets


Stichting Bloemrijk Beusichem-Zoelmond wil Beusichem en Zoelmond in de komende jaren voorzien van o.a. hanging baskets aan meerdere lantaarnpalen in de dorpen.


Copyright © All Rights Reserved